Läkarbesök – bedömning, rådgivning och behandling

Varför ska jag gå på ett läkarbesök hos en psykiatriker?

En psykiatriker är en legitimerad läkare med specialistutbildning i psykiatri eller barn- och ungdomspsykiatri. En psykiatriker har en medicinsk förståelse för psykiska sjukdomar, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt mental och kroppslig ohälsa.

Eftersom psykiska störningar ibland beror på underliggande kroppsliga sjukdomar, gör psykiatrikern en utredning för att utesluta eller bekräfta sådana sjukdomar. Under ett läkarbesök kan psykiatrikern förskriva läkemedel vid psykiatriska tillstånd, vilket inte psykologer gör.

På Moment Delphi får du hjälp med tidiga insatser. Genom att börja tidigt finns goda möjligheter att vända problematiken och stora vinster att göra ur ett livsperspektiv. Varmt välkommen att boka ett läkarbesök hos oss idag så ses vi snart!

Webbokning Stockholm Ring Stockholm 08-533 315 43

I nuläget erbjuder vi läkarbesök på vår mottagning i Stockholm. Om du vill veta mer innan du bokar, ring gärna. Telefontid Stockholm kl. 8-12.

Vad får jag hjälp med på ett läkarbesök?

 • Rådgivning av läkare
 • Bedömning av psykiatriska tillstånd
  t.ex. ADHD, autism, depression, ångest, tvångssyndrom, tics, ätstörning, sömnstörning och misstänkt immunpsykiatriska tillstånd
 • Medicinsk behandling/läkemedelsförskrivning
  t.ex. ADHD-medicinering, antidepressiv medicinering och läkemedel för sömnreglering. Om ditt läkarbesök är ett nybesök hos läkare och inkluderar läkemedelsförskrivning, behöver besöket äga rum på plats på mottagningen.
 • Intyg till t.ex. Försäkringskassan eller Transportstyrelsen
 • Intyg till Försvarsmakten och Polismyndigheten
 • Rekommendationer om vidare vård och insatser
 • Remiss till andra specialistenheter och vårdinstanser

Hur går ett läkarbesök till?

Ditt första läkarbesök hos oss kallas för ett nybesök. Du bokar in ett nybesök hos läkare för rådgivning, bedömning eller medicinsk behandling. Du väljer om du vill boka hos specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri (0-19 år) eller vuxenpsykiatri (17+ år). Du är välkommen att träffa oss både fysiskt på plats på våra mottagningar och digitalt via videomöte.

Vid ett nybesök kommer vi överens om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Om du har önskemål om läkemedelsförskrivning eller intyg är det läkaren som bedömer om det är lämpligt.